Tapasztalt játékosokkal jutna előrébb a Honvéd férfi kosárcsapata

Budapest – Két tapasztalt játékos és egy másodedző szerződtetésével erősít a Budapesti Honvéd férfi kosárlabdacsapata, így célozza meg az új idényben az NB I B-ben a nyolc közé jutást.

A klub szerdai sajtótájékoztatóján Gergely István ügyvezető elnök arról beszélt, hogy a kosárlabda egykor vezető szakosztálya volt a Honvédnak, ám az utóbbi két évtizedben inkább az utánpótlás-nevelésre helyeződött a hangsúly. Ugyanakkor – szavai szerint – fontos számukra a sportág, ezért a vezetőség arra az elhatározásra jutott, hogy a magas szintre jutott fiatal játékosok mellé megpróbálják visszacsábítani a klub néhány korábbi remek játékosát, így erősítve a csapatot, mely fokozatosan haladhat előre a ranglétrán.

Mészáros István szakosztály-igazgató kiemelte: egyértelmű céljuk, hogy hamarosan a Honvéd legyen a fővárosi férfi kosárlabdacsapat.

Az érkezők közül a nagyobb név egyértelműen a 90-szeres válogatott Horváth Ákos, aki zalaegerszegi kitérő után tér vissza anyaegyesületéhez. Mellette az egykori MAFC-os Debreceni Dániel érkezett, másodedzőnek pedig Mócsai Milán.

“Erőm teljében érzem magam, szeretnék megfelelni a bennem bízóknak és felemelni a Honvédot” – mondta a sajtótájékoztatón a 37 éves Horváth. – “Boldog lennék, ha úgy fejezhetném majd be a pályafutásomat, hogy nevelőegyesületemmel ismét az élvonalban szerepelhetek.”

A Honvéd az előző szezonban az NB I B Piros csoportjának tizedik helyén zárt.

– MTI –