Tapasztalt birkózók feszülnek egymásnak Debrecenben

A képen jobbra Buchholcz Gyula
A képen jobbra Buchholcz Gyula - © Fotó: Deac.hu
Debrecen – A cívisvárosban lép szőnyegre az elmúlt évszázad több magyar birkózólegendája.

A DESOK-ban rendezik meg az idei Veterán Kötött- és Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokságot. A Debreceni Egyetem főgyógyszerészének is szurkolhatunk, aki az aranyéremre is esélyes – írja a deac.hu.

A 38 egyesületet és 116 sportolót felvonultató viadalt az egyetem, a Kabai Meteorit SE, valamint az országos és a megyei sportági szövetség közösen szervezi. A cívisvárosból ketten mérettetik meg magukat. Debrecen képviseletében, de egyesületen kívül versenyez Lévai János, és szőnyegre lép – igaz cívis egyesület híján szegedi színekben – az egyetem főgyógyszerésze, Buchholcz Gyula.

– Az elmúlt héten már edzőtáborszerűen készültem a veterán bajnokságra, bár nem az állóképességet kellett már növelni, hanem a technika és taktika finomítása volt terítéken. Szerintem a felkészülés jól sikerült, jól érzem magam, és hát, nekem most Debrecenben, hazai szőnyegen nyerni kell! Tehát mindenképpen az aranyért küzdök. Erősebbik számom a kötöttfogás, úgyhogy ott nagyobb erre az esélyem, utána pedig, ha az megvan, akkor szabadfogásban már bármi lehet – mondta sokat sejtetően a máig fitt főgyógyszerész, aki az 56-60 évesek kategóriájában, 70 kilogrammban indul.

Három szőnyegen

Mester Lajos, a megyei szövetség elnöke hozzátette, a sportolóknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen illusztris mezőny gyűlik össze szombaton, az egyetemi sportcsarnokban.

– Számtalan olyan versenyző is nevezett, aki aktív birkózó évei alatt világ- vagy Európa bajnokságon, netán olimpián érmes helyezést ért el.

A küzdelmeket a tervek szerint három szőnyegen rendezik meg a minden igényt kielégítő DESOK-ban. A veterán birkózó országos bajnokság 10:30-kor kezdődik az ünnepélyes megnyitókkal.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek