haon-sportoldal

2008.09.26. 13:33

Nem szabad „belealudni” a meccsbe

<p>Nyíradony – Nincs megállás a női első osztályú kézilabda-bajnokságban: nyolc nap alatt a harmadik mérkőzés következik szombaton.</p>

A Tajtavill Nyíradony 18 órakor otthonában fogadja azt a Kiskunhalast, amely meglehetősen nagy zakót kapott szerdán a DVSC-Aquaticumtól: 33–19-re nyertek a debreceniek, méghozzá idegenben.
– Biztosan nem feltartott kezekkel jönnek majd, megpróbálnak pontot vagy pontokat rabolni – jegyezte meg a Napló érdeklődésére Kudor Kitti, a Tajtavill Nyíradony játékosa. – Nincs lefutott meccs, de reméljük, nem sok sikerrel járnak, és megverjük őket.

A nyíradonyiak a felkészülés során kétszer is játszottak a Kiskunhalassal – mindkétszer nyertek.
– Gyors játék és helycserék jellemzik őket, jó kis társaság, oda kell figyelni rájuk – tudtuk meg Kittitől. – A kapus- és átlövőteljesítményük is igen jó. Húzzák a játékot, sokáig támadnak, ügyelnünk kell arra, hogy „bele ne aludjunk” a meccsbe. Nekünk kell irányítani.
A szerdai meccsen sok cserével tudta pihentetni a játékosokat Köstner Vilmos vezetőedző, mint Kitti elmondta, mindenki ugyanannyi játéklehetőséget kapott.

A két mérkőzés közötti rövid szünetben tartott edzéseken a taktikán volt a hangsúly.
– Fontos a jó védekezés, az abból szerzett labdák és az így elért könnyű gólok – fejtette ki a kiváló játékos, hozzátéve, hogy gyakorolják a lerohanásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!