Tanulj meg életet menteni a nyári szünetben!

Tanulj meg életet menteni a nyári szünetben!
© Fotó: Gyarmati Gábor
Debrecen – Öt perc. Ilyen kis időn belül meg kell kezdeni az újraélesztést a szív leállása után. Artériás vérzésnél, életveszélyes sérüléseknél, rosszulléteknél gyorsan és szakszerűen kell elsősegélyt nyújtani a mentők megérkezése előtt.

A beteg élete, gyógyulási esélyei múlnak azon, hogy a baleset vagy rosszullét helyszínén van-e jól felkészített elsősegélynyújtó.

A tanítási szünetben nem kell várniuk azoknak, akik elsősegélynyújtást szeretnének tanulni: a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Vizsgaközpontja folyamatosan indítja Közúti elsősegélynyújtás ismeretek nevű tanfolyamait a legfrissebb információkkal, a korszerű eszközökkel és módszerekkel. A sebellátást életszerű műsebeken is megtekinthetik és gyakorolhatják a résztvevők.

Tudják, gyakorolják, tegyék

A vöröskeresztes szervezők és az oktató szakemberek a vizsga után biztatják a növendékeket, merjék alkalmazni a tanultakat. Arra is emlékeztetik őket, hogy lehetőségeik szerint tartsák ébren, frissítsék a tudásukat, mert bármikor szükség lehet rá. A Vizsgaközpontban azoknak a jelentkezőknek is szerveznek képzést, akik régebben tanulták az elsősegélynyújtást, és szeretnének naprakészek lenni a témában.

A képzésre online, a vizsgakozpont@voroskereszt.hu e-mail címen, hivatali időben telefonon 06-52/316-330 és 06-52/316-679 számokon, vagy személyesen a Vizsgaközpontban (Debrecen, Hatvan u. 37.) jelentkezhetnek a résztvevők.

– Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete –
hirdetés