Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.15. 14:01

Alkotmányos jogok? Vagy mégsem?

<p>Nyíregyháza - Lamperth Mónika Szociális és Munkaügyi Miniszter közelmúltban elhangzott nyilatkozatával kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót Magera Tibor a Fidelitasz városi elnöke, és Gulácsi Tamás alelnök.</p>

– Mélységesen megdöbbentünk, azon, hogy a magát szociálisan érzékenynek tartó miniszter asszony felülvizsgálná a szabad iskolaválasztás lehetőségét, mert ezzel úgy véli, meg tudják akadályozni a szegény térségek leszakadását. Mi nem látunk közvetlen kapcsolatot a két dologban.

Véleményünk szerint, ezeknek a térségnek sokkal inkább a magas munkanélküliségi arányszáma, és a kvalifikált munkaerő hiánya okozza a legfőbb problémát. A miniszter asszony szerint segíteni kell abban, hogy azt a hiányt, amit otthon elszenvednek a gyerekek, az iskolákban ki lehessen pótolni. Erre nagyon jó ellenpélda a barabási felső tagozatos diákok esete, ők ugyanis szeptemberben már Tiszakerecsenyben kezdték meg a tanévet – mondta el Gulácsi Tamás.
A sajtótájékoztatón Magera Tibor a szervezet új nyíregyházi elnöke, elmondta, hogy a Fidelitasznál október 18-án tisztújítás zajlott. Az alelnökök Belicza László, Gulácsi Tamás és Kolozs Sándor lettek.

- Kiss Takács Béla - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!