Tanodaprogram fejeződött be Debrecenben

Debrecen, 2015. június 19., péntek (MTI) – Sikeresnek ítélték a szervezők a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, többnyire cigány gyermekeknek indított kétéves tanodaprogramot a pénteki projektzárón Debrecenben.

A tanodaprogramot az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány és a Tiszántúli Református Egyházkerület indította azzal a céllal, hogy javítsák az 5-8. osztályos tanulók felzárkózási esélyeit, és csökkentsék az oktatási esélykülönbségeket, az iskolai lemorzsolódást, elősegítve a továbbtanulást.

A projektbe a debreceni Nagysándor-telepen élő, a Nagysándor József Általános Iskolába járó felső tagozatos, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket vontak be, az alapítvány a tanodaprogramra 30 millió forint uniós támogatást nyert, az egyházkerület pedig szakmai és anyagi támogatást adott.

Szöőr Beáta, a tanodaprogram pedagógusa elmondta: azt vállalták, hogy 30 gyermeknek segítenek abban, hogy javuljon a tanulmányi eredménye. A tanuláson kívül kézműves foglalkozásokra, a szabadidő hasznos eltöltésére is lehetőség nyílt.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés