Autó - Motor

2012.09.17. 12:45

Új Auris, új Auris Touring Sports és új Verso a Párizsi Autószalonon

A Toyota európai C szegmensbeli portfoliójának teljes körű megújulását képviseli az a három újdonság – az új Auris Hybrid, az új Auris Hybrid Touring Sports és az új Verso – melyek a 2012. évi Párizsi Autószalonon tartják világpremierüket.

A Toyota európai C szegmensbeli portfoliójának teljes körű megújulását képviseli az a három újdonság – az új Auris Hybrid, az új Auris Hybrid Touring Sports és az új Verso – melyek a 2012. évi Párizsi Autószalonon tartják világpremierüket.

Szintén Párizsban mutatkozik be az új Yaris Trend, valamint a GT86-hoz tervezett TRD Performance Line tartozékcsalád.

Új Auris

A Toyota európai termékoffenzívájának meghatározó elemeként az új Auris kiválóan demonstrálja a Toyota azon szándékát, hogy minden eddiginél vonzóbb, menetdinamikai szempontból magával ragadóbb autókat fejlesszen ki.

Az új Auris merészebb, magabiztosabb formatervet, jobb minőségű belteret és továbbfejlesztett menetdinamikát kínál, hajtáslánc-választékában pedig további fogyasztáscsökkentő megoldásokkal találkozhatunk, beleértve a piacvezető Full Hybrid technológiát.

A Toyota feltett szándéka, hogy a lehető legszélesebb vásárlói rétegek számára tegye elérhetővé élvonalbeli technológiáit, ezért az új Auris Hybrid már a modellcsalád bevezetésétől megrendelhető lesz. A várakozások szerint a Full Hybrid kivitel az európai összeladások mintegy harmadát teszi majd ki.

A könnyebb, áramvonalasabb Aurisban az átdolgozott full hybrid hajtáslánc a kategória legjobb hatékonyságával büszkélkedhet: egységenkéntiCO2-kibocsátásra vetített fajlagos teljesítményemeghaladja az 1,5 lóerőt.

Új Auris Touring Sports

Az új Toyota Auris Touring Sports a népszerű wagon karosszériaváltozattal gazdagítja a modell kínálatát. A kombik jelenleg a C szegmens európai eladásainak 25 százalékát teszik ki, az új Touring Sports az Auris modellcsalád látványos, új tagja, ráadásul az első olyan kombi modell a kategóriájában, amely nem csupán benzines és dízelüzemű kivitelben, hanem Full Hybrid hajtással is megvásárolható lesz. A sokoldalúságot és a dinamikus formatervet – az intelligens belsőtér-kialakításnak köszönhetően – tágas csomagtartóval és rakodókapacitással társító, új Auris Hybrid Touring Sports a Toyota méltán elismert Full Hybrid technológiájának merőben újszerű felhasználási területét, a technológia további változatosságát képviseli.

Új Verso

A Toyota C szegmensbeli termékoffenzívájának egyik pilléreként az új Verso a márka európai formatervezési és műszaki fejlesztési képességeinek mintapéldánya. Az új Verso a Toyota új formanyelvét alkalmazza, egyértelmű családi hovatartozása mellett továbbfejlesztett belső teret, átdolgozott 2.0 D-4D motort (nagyobb teljesítmény, kedvezőbbCO2-kibocsátás), fokozott menetdinamikát, továbbá mérsékelt zaj- és rezgésszintet kínál.

Yaris Trend

Az új Yaris Trend egyedi külső stíluselemei és modell-specifikus beltéri részletei, felületei és színei a fiatal, városi, dizájn-centrikus vásárlókat szólítja meg.

TRD Performance Line tartozékok a GT86 modellhez

A Toyota most vezeti be Európa-szerte a TRD (Toyota Racing Fejlesztés) által kifejezetten a GT86-hoz tervezett aerodinamikai kiegészítők és teljesítmény-növelő tartozékok választékát. A kiállításon egy TRD Performance Line kiegészítőkkel felszerelt GT86 mutatja be a külső, belső és mechanikus tartozékokból álló, széles választékot. A TRD komponenseket nem csomagban árusítják, azokat egyenként lehet majd megvásárolni.

GT86versenyszimulátor

A GT86 versenyszimulátor egy Toyota GT86 és egy fejlett számítógépes szimulációs rendszer ötvözete, amelyet úgy terveztek meg, hogy pont úgy viselkedjen, mint a valódi autó a versenypályán. A vezető a GT86 eredeti alkatrészei segítségével kormányozhat, válthat sebességet, gyorsíthat és lassíthat. A szimulátor egy ultramodern mozgatórendszer segítségével reagál a vezető utasításaira és így biztosít utolérhetetlenül valósághű versenyélményt. A szélvédő egy Full HD monitor, a versenyzajt pedig Lucas Arts THX Surround audiorendszer biztosítja.

 

(forrás: toyota.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!