Táncvizsga és búcsú

Táncvizsga és búcsú
Nyíracsád – A Valcer Művészeti Iskola modern tánc tagozatának nyíracsádi növendékei február utolsó szombatján tartották féléves vizsgabemutató előadásukat – értesült a HAON Kedvesné Zilahi Enikő külső tudósítótól.

A táncos délelőttön szülők, nagyszülők, meghívottak lelkes közönsége töltötte be a Ligetalja Művelődési Ház nagytermét. Először Lada Beáta táncpedagógus, edző szólt a megjelentekhez, majd a debreceni Valcer Mazsorett Csoport, melynek tagjai egykor szintén Nyíracsádon tették meg az első lépéseket, vérpezsdítő és látványos tánca nyitotta meg az előadást. Ezt követően három korcsoportban léptek színpadra a táncosok. A mindössze néhány éves előkészítős apróságok itt-ott még tétova mozdulatait a juniorok játékos koreográfiái, majd a seniorok három parádés produkciója követte.

A táncbemutató végén Lada Beáta edző elbúcsúzott a nyíracsádi csoporttól, ahol több, mint tíz éven át oktatta a mazsorett és a modern tánc alapjait. Növendékeivel többször eljutott külföldre és a debreceni virágkarneválnak is rendszeres résztvevői voltak. Edzői munkáját Szigeti Mária folytatja.