Tánctábor gyerekeknek

Akt.:
Tánctábor gyerekeknek
© Fotó: Nagyné Kelemen Mónika
Pocsaj – Július 7-től 11-ig egy héten keresztül tánctábort szerveztek a pocsaji teleházban az érdeklődő gyerekeknek, akik ez idő alatt mindenféle kézműves tevékenységben is kipróbálhatták magukat.

Az egyhetes tábort a Pocsajiak Baráti Köre Közhasznú Egyesület egy nyertes Leader pályázatnak köszönhetően valósíthatta meg. A táborozó, 25 gyereket Opre Dóra és Puskás László tanította.

Érdekes programok minden napra

A hét minden napjára jutott bőven tennivaló és elfoglaltság a gyerekeknek. Minden délelőtt táncoktatás, délutánonként pedig gyöngyfűzés, csuhéfonás, csuhéból állatfigurák készítése, agyagozás, Pocsaj helytörténetének megismerése, hímzés fiúk és lányok részére, batikolás. Az elkészült tárgyakból péntek délután kiállítást rendeztek az iskola aulájában.

Pénteken záró gálaestet tartottak

Péntek délután a táncosok és tanítóik bemutatták, mit tanultak egy hét alatt. A balmazújvárosi Himes néptáncegyüttes felcsúti és hortobágyi táncot adott elő, és népviseleti ruhákat mutatott be a helyi ifjúsági klub táncosai segítségével.
A műsorok után egy finom vacsorával kínálták a táborozókat, kísérőiket és a meghívott vendégeket, majd a Madaras Népi Együttes húzta a talpalávalót estig a táncolni vágyóknak a táncház ideje alatt.

Nagyné Kelemen Mónika – tudósító