Táncoló adószedők – napi két előadás a hivatalban

A börtönrabok, és légi utaskísérők után az adószedőket érte utol a legújabb őrület, a táncolási hullám a Fülöp-szigeteken – adta hírül az AFP.

Csütörtöki tudósításuk szerint az ország második legnagyobb városában, Cebuban több százan állnak sorba egy adóhivatal előtt, hogy leróhassák pénzügyi kötelességeiket, és egyúttal táncolni láthassák az adószedőket.

A városi kincstárnok, a nagymamakorú Ofelia Oliva szerint: “Azt hirdetjük az embereknek, hogy az adófizetés többé nem jelent terhet”. A nő szerint az adóhivatal munkatársainak szervezett tánckurzust ő maga vezeti. A kincstárnok elmondása szerint az adószedők hétfőn kezdték el a táncot a munkahelyükön, és azóta naponta kétszer ropják kora délelőtt, és délután. Az előadásaik eredményeképp állítólag 42.8 százalékkal, 5 millió pezóra (átszámítva 115 ezer dollárra, azaz több mint 22 millió forintra emelkedtek hétfő óta.

Az adószedők napi két tánc-showjára a helyi polgármester adott utasítást

Az adószedők napi két tánc-showjára egyébként a helyi polgármester adott utasítást – azt követően, hogy előzőleg börtönrabokat, illetve légi utaskísérőket táncoltattak meg a munkaadóik a Fülöp-szigeteken.

– Független Hírügynökség –