Tanárra támadt egy férfi Hajdúbagoson

Akt.:
Tanárra támadt egy férfi Hajdúbagoson
© Illusztráció: HBN-archív
Hajdúbagos – A hosszúpályi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 45 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint rátámadt egy tanárra a hajdúbagosi iskolában.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást L. Sándorral szemben.

A nyomozás adatai szerint a 45 éves férfi 2015. november 9-én 14 óra 18 perckor bement a hajdúbagosi általános iskolába, amelynek aulájában kiabálni és szitkozódni kezdett. Az egyik tanár felszólította a férfit, hogy fejezze be az ordibálást és távozzon az épületből, mert zavarja a tanítást. A 32 éves tanár ruházatát L. Sándor erre megragadta, és agresszíven viselkedett vele. Az iskola egyik alkalmazottja az esetről bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába. A Hosszúpályi Rendőrőrs munkatársai azonnal a helyszínre mentek, ahol L. Sándort elfogták és a rendőrőrsre előállították. A nyomozók a 45 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A helyi lakos a bűncselekmény elkövetését elismerte. A támadás során a tanár nem sérült meg.

A rendőrség a terhelt ellen folytatott nyomozást 2015. november 11-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –