Támogatott diákok Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata az Oktatási Minisztériummal együttműködve a 2010. évre is kiírta a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatot.

A tíz évvel ezelőtt kezdeményezett támogatási forma a helyi, hátrányos szociális helyzetű, nappali tagozatos, felsőfokú képzésben vagy felsőfokú szakképzésben résztvevő hallgatók, valamint felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára nyújt anyagi támogatást. A pályázattal kapcsolatban február 2-án Kiss Attila polgármester és Fórizs László a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tartott.

A polgármester elmondta az ösztöndíj három forrásból tevődik össze: a helyi önkormányzat és a megyei önkormányzat által nyújtott támogatásból, valamint az állami részből. Az idei évben 179 böszörményi fiatal nyert támogatást – mely forrásonként 1.500-5.000 forint összegig terjedhet – közülük 41 fő mind a három forrásból részesül. Fórizs László bizottsági elnök hangsúlyozta, a Képviselő-testület maximálisan támogatja a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázatot, bíznak benne, hogy támogatott diákokat jobban kötődnek városukhoz, tanulmányaikat befejezve visszatérnek Hajdúböszörménybe.