Támogatják az egyházmegye kialakítását

Akt.:
Támogatják az egyházmegye kialakítását
© Fotó: Matey István
Debrecen - A cívisvárosi önkormányzat két Petőfi téri ingatlant – az egykori Hatvani István Kollégiumot, valamint a Kisdebrecen Szállodát – ingyenes használatra bocsátotta a Hajdúdorogi Metropóliának.

Az épületek felújítását és az egyházmegye céljainak megvalósítását az eljövendő három év alatt 2,3 milliárd forinttal támogatja a kormány. A megegyezést hétfőn írta alá Kocsis Fülöp metropolita és Orbán Viktor miniszterelnök Debrecenben.

HBN


A miniszterelnök szerint be kell zárni a menekülttábort
Debrecen – A Modern Városok Program keretében együttműködési megállapodást ír alá a debreceni városházán Orbán Viktor és dr. Papp László polgármester.


Orbán: nyilvános eljárási rendszerben születnek a döntések
Nyilvános eljárási rendszerben születnek a kormány döntései; egy bizonyos értékhatár felett minden pályázati döntésnek át kell mennie a fejlesztési kabineten – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a kormány döntési mechanizmusait firtató kérdésre hétfőn Debrecenben.


Orbán: a kormány sikertörténetként tekint Debrecenre
A kormány úgy tekint Debrecenre, mint egy sikertörténetre, egy sikeres Magyarország “zászlóshajójára” – jelentette ki Orbán Viktor hétfőn Debrecenben.


Több mint 800 millió forintot ad a kormány idén a görögkatolikus metropóliának
A rendkívüli kormányzati intézkedések terhére 810 millió forintot különített el a pénteken a Magyar Közlönyben megjelent határozatában a kormány a 2015-ös költségvetésben a Magyar Görögkatolikus Metropólia megalakulásával kapcsolatos infrastruktúra kialakítása érdekében.


Orbán: a Hajdúdorogi Metropólia újabb szilárd pillére Magyarországnak
A Hajdúdorogi Metropólia megalakításával újabb szilárd pillére született meg a keresztény Magyarországnak – jelentette ki Orbán Viktor hétfőn Debrecenben, miután megállapodást írt alá Kocsis Fülöp érsek-metropolitával hétfőn Debrecenben.
hirdetés