Támogatásokkal marasztalják az újfalui fiatalokat

Életkép Berettyóújfaluból
Életkép Berettyóújfaluból - © Fotó: Molnár Péter
Berettyóújfalu – Az Újfaluban lakást vásárló fiatal házasokat félmillió forinttal segíti az önkormányzat.

A kedvezőtlen demográfiai helyzet megváltoztatása, az elvándorlás megállítása, valamint a családok helyzetének megsegítése érdekében hozott döntéseket a város önkormányzati képviselő-testülete a napokban megtartott ülésén.

A döntéseknek köszönhetően 2018. január elsejétől minden berettyóújfalui lakos születendő gyermeke után alanyi jogon 30 ezer forint „Babaköszöntő” csomagot kap. Emellett a „Város Babája” címet azok a városban lakó szülők gyermekei kaphatják, akik a város napján, azaz május 23-án töltik be első életévüket. Ez is szintén alanyi jogon 30 ezer forintot jelent a családok számára.

Csökkenjen az elvándorlás

A családbarát projekt keretében az óvódásokról sem feledkeznek meg. Ők óvodakezdési támogatást tudnak igényelni, de ez már rászorultság alapján jár. Ezt azok igényelhetik, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek. Itt a támogatás összege 20 ezer forint. Egy korábban hozott döntés alapján azok a friss házasok, akik Berettyóújfaluban szeretnének lakást vásárolni, 500 ezer forintot igényelhetnek az önkormányzattól.

A családbarát szemlélet eddig népszerű, továbbá kedvezően hat a város lakosságának növekedésére. A cél, hogy minél többen válasszák lakhelyül a várost, és a későbbiekben csökkenjen a lakossági elvándorlás.

HBN–Gyönyörű Tamara


Berettyóújfalu - A piactér további fejlesztése, illetve az őstermelők és a mezőgazdasági szakemberek továbbképzésére szolgáló hely létrehozását segítő pályázat beadásáról döntött a berettyóújfalui képviselő-testület a legutóbbi ülésén. A terv szerint a piac teljes területe megújul, új térburkolat...

Berettyóújfalu - A természeti kincs a magas hőfoka miatt alternatív energiaforrásnak is alkalmas. A bihari város alatt fellelhető 60 fokos termálvíz hőjének hasznosítása volt a témája a városban a napokban megtartott konferenciának. Ha a helyi közintézmények használni tudnák a meleg víz hőjét,...