Támogatás fiatal kutatóknak

Támogatás fiatal kutatóknak
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Tizenhárom tudományos kutatást támogat jövő év végéig több mint hatvanötmillió forinttal a Debreceni Egyetem belső kutatási pályázata.

Az Általános Orvostudományi Karról hat, a Bölcsészettudományi Karról három, a Természettudományi és Technológiai Karról négy kutató szakmai munkáját támogatja a Debreceni Egyetem belső kutatási pályázata, melynek keretében jövő év végéig több mint hatvanötmillió forinttal segíti az egyetem a tudósok munkáját.

– A Debreceni Egyetem a 2013-2016. időszakra elnyerte a kiemelt egyetemi és kutatóegyetemi címeket, ami elismerés, és egyben feladat is. Feladatunk, hogy a címekkel járó többlettámogatás egy részét az egyetem a legtehetségesebb, legígéretesebb olyan oktatók, kutatók munkájának, nemzetközi kapcsolatépítésének támogatására fordítsa, akik még nem rendelkeznek az ezekhez szükséges forrásokkal – tájékoztatott Csernoch László tudományos rektorhelyettes.

Pályázni kutatási költségek fedezésére, műszerek, berendezések, kutatási segédeszközök beszerzésére, nemzetközi tudományos kapcsolatok fenntartására, kutatási eredmények konferencián történő ismertetésére, illetve a publikációk megjelentetésének költségeire és posztdoktori ösztöndíjra lehetett.

A belső kutatási pályázat teljesítésénél elvárás, hogy a következő év folyamán a támogatást elnyert fiatal kutatók nyújtsanak be további kutatási pályázatokat hazai és nemzetközi lehetőségekre.

Varga Zsolt tudományos igazgató elmondta, összesen nyolcvannyolc pályázat érkezett ötszázharmincmillió forint támogatást igényelve, ebből választotta ki a Tudományos és Kutatóegyetemi Tanács a tizenhárom győztes kutatási tervet.

– unideb.hu –
hirdetés