Támad a belvíz…

Támad a belvíz…
Úgy tűnik az idei tél lassan a végéhez közeledik, ezt bizonyítja, hogy az elmúlt heti hó lassan eltűnik a lakott településekről. A visszatérő esőzések és az olvadás eredményeként egyre több helyen jelennek meg belvizek, melyek sok esetben veszélyeztetik a mélyebben fekvő lakóépületeket. Nagyon fontos, hogy tisztítottak legyenek a vízelvezető árkok, csatornák, különben komoly veszély fenyegetheti értékeinket…

2010. február 20-án a délutáni órákban érkezett bejelentés a 105-ös központi segélyhívó telefonszámon az Ibrányi Önkéntes Tűzoltóság ügyeletére. A jelzés azt tartalmazta, hogy Nagyhalászban a Mágasor egyik lakóépületét nagy mennyiségű víz veszélyezteti.

A jelzés értékelését követően 14 óra 53 perckor Farkas László szolgálatparancsnok irányításával az Ibrány Tartalék gépjárműfecskendő vonult, és segítségnyújtásra riasztották a Nagyhalászi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjait is, akik Lisovszki Róbert parancsnok vezetésével azonnal elindultak.

A két tűzoltó egység szinte egyszerre érkezett ki, és a felderítés során megállapították, hogy a lakóház udvarán az olvadó hó és az eső miatt nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze, ami veszélyeztette a lakóingatlant.

Honda szivattyú segítségével csaknem 70 percen át birkóztak a lánglovagok ezúttal a vízzel, míg sikerült a veszélyt megszüntetni.

Nagyhalász, 2010. február 20.

                                                                                                          Holes István tű. alezredes