“Talpra magyar!” – Családi táncház a Motollával

“Talpra magyar!” – Családi táncház a Motollával
© Fotó: DMK
Debrecen – 2013 emlékezetes, télbe fordult március 15-éje óta rendezi meg családi táncházát a Debreceni Művelődési Központ és a Motolla Egyesület a DMK Belvárosi Közösségi Házában (Kossuth u. 1.) nemzeti ünnepünk napján.

E jeles hagyományt folytatva ismét együtt ünnepelnek a debreceni táncos közösségekkel, népzenész barátaikkal. Az ünnep szelleméhez híven ezúttal is a verbunk lesz a központi tánc és folytatják a barátkozást a reformkor legnépszerűbb társastáncával, a körmagyarral is. Délután 14 órától kézműves foglalkozások várják a családokat, érdeklődőket. Vendégeik lesznek a Szatyor Debrecen Egyesület termelői is. A táncok közötti szünetekben Juhász Erika és Bárdosi Ildikó ’48-as dalokat tanít.

Az estét egy különleges zenei csemegével zárják. Kevesen tudják Arany Jánosról, Petőfi nagyszerű költőtársáról és barátjáról, hogy nagy népzenekutatóink előfutáraként lejegyzett 148 dallamot, melyet csak 1952-ben publikáltak “Arany János népdalgyűjteménye” címmel. E kiadványt keltette életre Dsupin Pál és Csergő-Herczeg László CD-je, az Arany János daloskönyve. A CD-bemutató koncert a “tamburás öregúr” kevéssé ismert oldalát mutatja majd meg.
A rendezvényt az idén március 15-én, kedden, az ünnep napján tartják, remélve, hogy méltóképpen emlékezhetnek történelmünk eme felemelő pillanatára.

A rendezvényre a belépés díjtalan!

– Takács Hajnalka –
hirdetés