Talmácsi Gábor kiesett a 150. nagydíján

Talmácsi Gábor kiesett a 150. nagydíján
A Brit Nagydíj zárónapján is vacogva mentek reggelizni a versenyzők. Később előbújt ugyan a nap a silverstone-i pályán, de ettől függetlenül a bemelegítő edzésen még hideg volt az aszfalt, így átmozgatásra volt jó a warmup, új beállítások tesztelésre aligha volt alkalmas.

Angliában a Moto2-es kategóriával kezdődött a program, Talmának egy kicsit változtatnia kellett az eddigi napirendjén, de ez nem okozott számára problémát. 

Talmácsi Gábor százötvenedszer állt fel a rajtrácsra, hogy harcba szálljon a világbajnoki pontokért. A magyar világbajnok a tizenkilencedik helyről rajtolt, és már az első kör végén a legjobb tíz közé tartozott. Később néhány pozíciót vesztve tizenötödikként küzdött, majd egyre hátrébb csúszott.

Hat körrel a vége előtt a tizenkilencedik helyen motorozott Abraham mögött, akinek a motorjából folyamatosan olaj került a magyar versenyzőre. Talmácsi megpróbálta megelőzni a cseh pilótát, de sehol nem tudott elmenni mellette. Még két kör volt hátra, amikor a teljesen olajos első idomról az olaj elkezdett a gumira folyni, és ennek következtében Gábor az egyik kanyarban elesett. Szerencsére sérülés nélkül megúszta a kicsúszást.

A versenyt Jules Cluzel nyerte, Luthi és Simon előtt. A Fimmco Speed Up olasz motorosa, Andrea Iannone tizenkettedik lett. Talmácsi Gábor összetettben a tízedik helyen áll.

Minden csupa olaj volt

A boxba érkező kettes rajtszámú motor eleje csupa olaj volt, a plexin egyetlen pont sem volt, amely átlátszó lett volna. Talmának csak a bőrruhája sérült az esés következtében, de az sem nagyon. A verseny után egy meeting kezdődött a változtatások ügyében, hiszen gyorsan meg kell találni a javuláshoz megfelelő beállításokat, mivel jövő héten, szombaton Assenban – a MotoGP szentélyének tartott helyszínen – újabb világbajnoki futam vár a mezőnyre, ahol korábban Talmának már kétszer is sikerült diadalmaskodni.

– A rajtom jó sikerült, minden tökéletesen kijött az első körben. Utána nem tudtam az élbolyra tapadni, a kanyarokban küzdöttem a motorral. Abraham mögött mentem jó pár körön át, akinek a motorjából spriccelt az olaj, nem láttam semmit. A motorom, a sisakom plexije, minden csupa olaj volt.

Aztán az egyik kanyarban elment a motorom eleje és kicsúsztam, így a sóderágyban fejeztem be a nagydíjat. Bajom nem lett szerencsére, de nem ilyen 150. futamot képzeltem el az biztos. – nyilatkozta a verseny után Talma.

Brit Nagydíj, Silverstone

1. Jules CLUZEL

2. Thomas LUTHI

3. Julian SIMON

4. Scott REDDING

5. Alex DEBON

12. Andrea IANNONE

TALMÁCSI GÁBOR – kiesett