Talált rokkantkártyával parkolt, lebukott

Talált rokkantkártyával parkolt, lebukott
© Illusztráció: Molnár Péter, archív
Debrecen – A debreceni rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint más nevére kiállított, talált mozgáskorlátozott igazolványt használt Debrecenben.

A nyomozás adatai szerint a 34 éves férfi 2015. november 2-án 9 óra 47 perckor Debrecen, a Dósa Nádor téren a gépjárművével fizetős parkolóhelyen parkolt. A férfi a parkolás igazolására más nevére kiállított mozgáskorlátozott igazolványt helyezett ki, jól láthatóan a szélvédő mögé annak ellenére, hogy az igazolvány használatára jogosult nem volt vele a helyszínen. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a konyári férfit, aki a cselekmény elkövetését elismerte és elmondta, hogy az igazolványt korábban egy parkolóban találta.

A Debreceni Rendőrkapitányság a Gy. Zsolttal szemben közokirathamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –