Talált rendszámmal korzózott Ladányban

Püspökladány – A püspökladányi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 39 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint gépkocsijára másik hatósági jelzést tett fel.

A nyomozás adatai szerint a rendőrök 2015. december 10-én 9 óra 50 perckor Földesen, a Debreceni úton közlekedésrendészeti ellenőrzésre megállítottak egy magyar forgalmi rendszámú személygépkocsit. Az egyenruhások megállapították, hogy a személygépkocsi első és hátsó hatósági jelzései egy másik gépkocsira lettek kiadva. A járőrök a hatósági jelzéseket lefoglalták, és a sofőrt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Püspökladányi Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki Sz. Zoltánt, aki elmondta, hogy a rendszámokat találta és elindulás előtt tette fel a gépkocsira.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a terhelt ellen egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –