Találkozás Rákóczival

Miskolc – II. Rákóczi Ferenc a közönség soraiból választja majd ki társulata tagjait.

Senki ne lepődjön meg a Kocsonyafesztivál idején, ha Miskolc főutcáján vagy valamelyik terén szembe találkozik Dérynével, Szemere Bertalannal, Nagy Lajos királlyal vagy éppen II. Rákóczi Ferenccel. Ez utóbbi neves történelmi személyiség megelevenítője Daruka Mihály lesz, aki a fesztivál felhívására jelentkezett, és mivel megfelelt, meg is kapta a szerepet. Mint mondta, nem áll tőle messze a feladat, hiszen Vizsolyban régóta interaktív módon mutatja be a biblia nyomtatásának történetét.

II. Rákóczi Ferenc megelevenítője ugyanis civilben a Vizsolyi Idegenforgalmi és Kulturális Központ vezetője. Most azonban a neves történelmi személyiség parókáját, ruháját és szablyáját ölti majd magára a fesztivál napjai alatt, és Rákóczi álmának történetét adja elő a főutcán. De nem akárhogy, színésztársait a közönség soraiból választja ki.

– Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy II. Rákóczi Ferenc bőrébe bújhatok néhány napra. Már csak azért is, mert a vizsolyi biblia-történeti kiállítás épp az ottani Rákóczi-házban kap helyet – fűzte hozzá Daruka Mihály.