Miske Lászlót köszöntik a Csokonaiban

Akt.:
Miske László színművészt 80. születésnapja alkalmából köszöntik a Csokonai-történetek című sorozat első alkalmán
Miske László színművészt 80. születésnapja alkalmából köszöntik a Csokonai-történetek című sorozat első alkalmán - © Fotó: Máthé András
Debrecen – A nyolcvanéves színművész a százötven éves kőszínházban – Miske László.

Debrecen – A 80. évét betöltő Miske László születésnapi köszöntéséül is szolgál a Csokonai-történetek című sorozat első alkalma a debreceni teátrumban. A nézők – szeptember 19-én este 7 órától a nagyszínpadon – a Csokonai Színház társulati tagjain és énekkarán kívül találkozhatnak Miske László nagyváradi éveinek legkedvesebb színészkollégáival, a Hajdú Táncegyüttes táncosaival, valamint az ünnepelt tanítványaival a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karáról – tudatta a színház.

A műsorban gyönyörű és népszerű dalokat hallhat a nagyérdemű, a születésnapos számára meghatározó jelentőségű versek és drámai részletek hangzanak el, a dicső múltat pedig fényképeken és archív mozgóképeken is megidézi a rendező, Mispál Attila.

A Csokonai-történetek című rendezvénysorozattal a debreceni kőszínház megnyitásának 150. évfordulójára emlékeznek a 2015/16-os évadban. A nézők rendszeresen találkozhatnak olyan művészekkel, akiknek élete vagy pályája szorosan kapcsolódik a színházhoz, és emlékeiket szívesen megosztják az érdeklődő közönséggel – ismerteti közleményében a debreceni teátrum. Az ünnepi találkozások házigazdája a Csokonai Színház igazgatója és színművésze, Ráckevei Anna és Csikos Sándor színművész-rendező.

HBN