Takarmány, dohány és fegyver: minden volt Konyáron ami egy bűntényhez kell

Akt.:
takarmany tolvajok
takarmany tolvajok - © Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Konyár – A konyári szarvasmarhatelep egyik dolgozója a megalapozott gyanú szerint a rábízott takarmányt átadta egy helyi lakosnak, aki azt később értékesíteni akarta. A konyári körzeti megbízottak tetten érték a két férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. január 23-án 21 óra 30 perc körüli időben a helyi körzeti megbízottak a konyári szarvasmarhatelepen észrevettek két gyanúsan viselkedő férfit, akik takarmánnyal teli zsákokat pakoltak egy személygépkocsiba.

Miután az autó a szarvasmarhatelepről kikanyarodott, a rendőrök a járművet megállították és igazoltatták a sofőrt. A 31 éves Cs. János a gépkocsijában található takarmánnyal nem tudott elszámolni a rendőröknek, ezért őt és a 39 éves H. Csabát bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Derecskei Rendőrőrsre.

A nyomozók a két helyi lakost gyanúsítottként kihallgatták. A megalapozott gyanú szerint H. Csaba beengedte a munkahelyére Cs. Jánost, akinek a gépkocsijába 12 zsák tápot pakoltak, majd a gyanúsított elhajtott a helyszínről. A 39 éves férfi elmondta, hogy tartozik Cs. Jánosnak, amit a rábízott táppal akart kiegyenlíteni. A gyanú szerint az eltulajdonított tápot a 31 éves férfi később értékesíteni akarta.

A rendőrök Cs. János otthonában házkutatást tartottak, amely során a padláson megtaláltak és lefoglaltak egy flóbert pisztolyt és 86 kilogramm vágott dohányt, amellyel szintén nem tudott elszámolni.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Derecskei Rendőrőrs H. Csaba ellen sikkasztás vétség, míg Cs. János ellen orgazdaság vétség és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A vágott dohány ügyében a további eljárást az illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja le.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
hirdetés