Takarítsák a havat Debrecenben!

Takarítsák a havat Debrecenben!
Januárban igazán beköszöntött a tél – ez a természet törvényei szerint aktuális és várható volt. Közlekedni kellett mindannyiunknak vagy délelőtt vagy délután, sőt még este is – gondolok itt főleg azokra, akik éjszakai műszakban dolgoznak – írja olvasónk.

Elképesztő számunkra, hogy a város vezetősége nem törődött azzal, hogy a járdákat és más közlekedő utakat a hó leesése után azonnal elkezdve megtisztíttassa a még nem lefagyott hótömegtől.

Képtelenség volt normális ütemben közlekedni, életveszélyes volt a járdaszegélyeknél lelépni, nem is beszélve a lámpás zebráknál a rövid átkelési idő miatti sietésről (netán esésről és a mentőkre várakozásról). A városban elég sok az idős ember, akiknek éppen úgy kellett élelmeiket beszerezniük, mint a fiatalabb generációnak. Ilyen esetekben a tél örömei számukra bizonytalan kimenetelű balesetet is okozhattak.

Az önkormányzatnak nagyobb odafigyeléssel, a munkanélküliek vagy hajléktalanok bevonásával, megfelelő munkabér biztosításával oda kellene hatnia, hogy a későbbiekben jobbak legyenek a közlekedési viszonyok. Kérjük a jövőben ennek mérlegelését és a problémának időben, a megfelelő módon való elintézését.

Kecskés Istvánné, Debrecen