Takács József profiként megszerezte első győzelmét

Takács pirosban, Mészárossal
Takács pirosban, Mészárossal - © Fotó: Koppányi Szabolcs / dvscboxing.hu
Debrecen – A tavaly év végén, még a DVSC színeiben, a magyar bajnokságon Káté Gyulával jó meccset bunyózó Takács József azóta profinak állt. Edzője továbbra is Salánki László, és Hajdúhadházon, a munkájától függően hol délelőtt, hol délután jár gyakorolni, a menedzsere pedig a nyíregyházi Nagy Lajos. Takács nemrég túlesett a tűzkeresztségen is: győzelemmel!

A családja mellett az ökölvívás a másik nagy szerelme Takácsnak. Így, bár az amatőr bunyóval felhagyott, nem maradt a ring világa nélkül. Az immár profi versenyző elmondta, hogy más felkészülést igényel egy hivatásos meccs, mivel a menetek száma több, de amikor csak tud ott van a tréningeken.

Salánki kiemelte, hogy neki is más egy hivatásos derbire felkészítenie egy bokszolót, mint az amatőr csatákra, ám van már benne némi tapasztalata, hiszen két éve Nagy „Hóhér” Józseffel dolgozott, aminek köszönhetően belelátott ebbe a kicsit más világba és mint elmondta tanult a neves bunyóstól pár dolgot.

Január 23-án Mészáros Tibor, egy nyíregyházi bunyós ellen jó kis négymenetes találkozóval kezdte el profi pályafutását Takács, aki egyhangú pontozással győzött is. Már a következő összecsapását is letudta volna mostanra, de a szombatra tervezett ellenfele betegség miatt visszalépett.

– Koppányi Szabolcs –
dvscboxing.hu
hirdetés