Tajvani tenisztorna – Babos második trófeája

Akt.:
Tajpej – A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea két játszmában legyőzte az első helyen rangsorolt japán Doj Miszakit a 125 ezer dollár (36,6 millió forint) összdíjazású tajvani keménypályás női tenisztorna vasárnapi döntőjében, ezzel pályafutása második WTA-trófeáját szerezte meg.

A világranglistán 84. magyar játékos – honlapja szerint – 15 ászt ütött, hárított öt bréklabdát és két alkalommal nyerte el a WTA-rangsorban 60. ellenfele adogatását, aki nemrég Luxemburgban nyert tornát. A finálé 1 óra 18 percig tartott.

“Kemény meccs volt, Doj nagyon jól játszott az első szettben, rendkívül nehézzé tette ezt a mérkőzést. Szerencsére a szervám ezúttal is nagyon jól működött. Az egész versenyen nem veszítettem el az adogatásomat, ami azt jelenti, hogy sorozatban 52-szer nyertem meg a szervámat. Tényleg, nagyon-nagyon boldog vagyok, örülök, hogy sikerült kiküzdeni ezt az utolsó versenyt” – nyilatkozta sikere után saját honlapja, a babostimea.hu szerint a jelenlegi legjobb magyar teniszező, hozzátéve, az év végére már érzi, hogy elfáradt, de nagyon akarta a sikert, így végig tudta küzdeni a finálét is.

A 22 éves Babos – aki kedden pályára lép a budapesti Tennis Classics bemutató tornán – az idén másodszor jutott egyesben döntőbe WTA-versenyen. Tavasszal a marokkói Marrákesben játszott finálét, akkor az ukrán Jelina Szvitolina legyőzte őt.

A magyar teniszező előzőleg 2012-ben a mexikói Monterreyben diadalmaskodott egyesben.

Eredmény, döntő:

Babos Tímea (4.)-Doj Miszaki (japán, 1.) 7:5, 6:3

– MTI –