Tájékoztató kampánnyal a káros tartalmak ellen

A gyermekekre káros tartalmak ellen kampányol a Safer Internet Plus konzorcium a Biztonságos Internet Napján, kedden.

Edvi Péter, a program vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: országszerte próbálják elérni a gyerekeket, szülőket és tanárokat, ezen a héten pedig egy televíziós kampány is indul. Hozzátette: az internetes tartalmak terjedését nem lehet megfékezni, a legkárosabbakat viszont ki lehet szűrni.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító elnöke elmondta, hogy a Safer Internet Plus program az Unió összes tagországában jelen van, hogy felvegye a küzdelmet az illegális és káros internetes tartalmak ellen. Magyarország tavaly áprilisban kapcsolódott be gyermekek, tanárok és szülők oktatásával, a tiltott tartalmak leszedetésével és telefonos tanácsadással.

A program vezetője szerint a gyerekeket nem könnyű elérni, nagy különbség van a családi helyzetük és a tudásuk között is. Hozzátette: feladatuk, hogy a kis vidéki iskolákat is ugyanúgy elérjék, mint azokat a fővárosiakat, ahol mindenkinek saját számítógépe van.

 Edvi Péter arról is beszélt: megállítani nem, csak fékezni lehet az internetes tartalmak terjedését. A legkárosabbakat ki lehet szűrni, de mindig születik új és új – fogalmazott. A kampányban egyébként további oktatásokat indított a konzorcium és figyelemfelhívó tv-spotokat is vetítenek az országos csatornákon.