Tájékoztató füzet jelenik meg a körültekintő hitelfelvételről

Kilencvenezer példányban jelenik meg egy tájékoztatófüzet a körültekintő hitelfelvételről.

A kiadvány megjelenését a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete támogatta. A “Hitelek” című kiadványhoz az Est lapok – például a Pesti est – megszokott terjesztési helyszínein ingyenesen lehet hozzájutni Budapesten és a nagyobb vidéki városokban egyaránt. Letölthető emellett a három intézmény honlapjáról is.

Több lényeges szabály is megváltozott a hitelfelvételeknél

A szervezetek közleménye szerint a téma aktualitását az adja, hogy idén a hitelfelvételhez kapcsolódóan több lényeges szabály is megváltozott, a változások célja az emberek túlzott eladósodásának megakadályozása. A tájékoztató füzet sorra veszi, hogy milyen szempontok alapján érdemes választani a különböző hitelek között és szól a banki magatartási kódexről is.

AGVH, az MNB és a PSZÁF még tavaly év elején kötött együttműködési megállapodást a lakosság “pénzügyi kultúrája fejlesztéséért”. Ennek keretében jelent meg múlt évben a pénzügyi szolgáltatásokat bemutató “Pénziránytű” tájékoztató füzet, valamint a takarékossági világnapra időzített “Megtakarítások” című tematikus kiadvány is.

– Független Hírügynökség –