Tájékozódási verseny a Nagyerdőn

Debrecen -A Debreceni Egyetem centenáriumi programsorozatába illeszkedik a Tudományegyetemi Karok által szervezett, március 9-11. között zajló nemzetközi geocaching verseny és találkozó, ahol nemcsak a profik, de az egyre népszerűbb szabadidős tevékenység iránt érdeklődő kezdők is belekóstolhatnak a játékba.

Előre elrejtett, úgynevezett geoládákat kell gps-koordináták alapján megtalálniuk a hazánkban is kedvelt geocaching résztvevőinek. A Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok által rendezett első nemzetközi versenyen és találkozón a profikat professzionális verseny várja, de a játék iránt még csak most érdeklődő lelkes amatőrök is átélhetik a gps-alapú tájékozódási verseny „kincskereső” izgalmait. Március 10-én 11 órától tapasztalt játékosok tartottak ismeretterjesztő előadásokat a Debreceni Egyetem főépületének aulájában, az előadások után az egyetem előtti parkban az érdeklődők kipróbálhatták a speciális készülékeket, előre elrejtett ládákat kereshettek.

A profik számára indított verseny előzetesen regisztrált több mint 100 résztvevője egész Debrecent bejárta a rendezvény ideje alatt. – A profik erdei környezetben 12-14 kilométer távolságot megtéve keresik majd a koordináták által előre meghatározott ellenőrző pontokat, a fanatikusok pedig 24 órás verseny keretében járják majd Debrecent, erre az alkalomra városunkban 150 új ládát helyezünk el a játék idejére” – tájékoztatott dr. Fazekas Attila, a DEocaching 2012 szervezője.

Az egyetem hallgatói önkormányzatának környezetvédelmi bizottsága a rendezvény zárásaképp Nagyerdő-takarítási programot, szemétszedési akciót hirdet, amely március 11-én indul a Debreceni Egyetem főépülete előtti térről.

– Barak Beáta –