Tagtoborzó Debrecenben, az első edzésen

Most kipróbálhatják a sportágat
Most kipróbálhatják a sportágat - © Fotó: K.Z.
Debrecen – A try-out előzményeként a hajdúsági amerikaifocisták testnevelés órákat is tartottak.

Elkezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra a Gladiátorok számára január 7-én, vasárnap. A fekete-arany csapat pedig ezen a napon játékostoborzót is tart Debrecenben, a Dóczy utcai Sporttelepen található műfüves pályákon.

Ennek előzményeként az elmúlt másfél hónapban több debreceni iskolában is testnevelésórákat tartottak a Gladiators játékosai. Ezeken az alkalmakon a diákok megismerkedhettek az amerikai futball jellegzetességeivel és edzésmódszereivel, illetve a felszereléseket is felpróbálhatták.

Mindegy, milyen adottságokkal

A január 7-i toborzón az újonnan érkezők tesztsorozaton vesznek majd részt, amelyen a fizikai állapotukat és a mozgáskoordinációjukat mérik fel a csapat edzői és játékosai. Nem számít, hogy kinek milyen a testi adottsága, hiszen az amerikai futball szépsége, hogy mindenki számára van megfelelő poszt. Az eseményen az érdeklődők kérdezhetnek a játékosoktól, illetve az edzőktől a sportággal és a csapattal kapcsolatban. Minden résztvevő az időjárásnak megfelelő öltözetben jelenjen meg, a stoplis cipő pedig ajánlatos. A try-outon kortól függetlenül részt vehet bárki. A toborzó január 7-én, vasárnap lesz 16 órától a DEAC Sporttelep műfüves pályáin.

HBN