Táborozók a református egyház támogatásával a Balaton partján

Táborozók a református egyház támogatásával
Táborozók a református egyház támogatásával - © Foto: magánarchívum
Balaton, Siófok-Kiliti – Körösszegapáti, berekböszörményi, körmösdpusztai és körösszakáli gyerekek táborozhattak újra a Balatonnál július első hetében.

A Református Egyház támogatásával, Csizmadia Tibor körösszegapáti református lelkipásztor és felesége idén is tábort szervezett Siófok-Kilitin, ahol már 15 gyermek nyaralhatott egy héten keresztül. Voltak közöttük olyanok is akik már az elmúlt évben is itt táboroztak.

Balaton mellett...3...2014

A régi és új táborozók egyaránt nagyon várták, hogy vasárnap este újra birtokba vehessék a volt kiliti református parókiát, ami nagyszerűen át van alakítva az itt táborozni kívánó csoportok számára. Bár hétfőn esős nappal kezdődött a tábor, ez nem vette el a csoport kedvét.

Két alkalommal is hajóra ültek. Tihanyban a hangulatos kisvonattal meglátogatták az Apátságot, majd Balatonfüreden idegenvezető segítségével megismerték a város múltját és jelenét. Élményszámba ment kisebb túra megtétele a Lóczy-barlangban, ahol szintén sok új ismerettel gazdagodtak.

Az évi fáradalmakat a legjobban a strandon lehetett kipihenni. Sor került délelőttönként a Tiszteletes Úr vezetésével, énekléssel egybekötött közös foglalkozásra is.

Hamar eltelt a kirándulásra szánt egy hét. Az utolsó napon fájó szívvel csomagolt a kis csapat, de búcsúzásképpen még egy utolsó fürdésre is jutott idő a Balatonban.

A kirándulások, a beszélgetések, a közös kalandok és esti éneklések újra felejthetetlen élményt adtak a csoport minden tagjának, és azzal a reménnyel búcsúztak, hogy jövőre ismét együtt indulhatnak felfedezni a Balatont.”

– Vmirjáncki József –