Táborok a DMK Tímárház – Kézművesek Házában

Nézze meg milyen nyári tábort szervez a DMK a Tímárház – Kézművesek Házában!

NÉPMŰVÉSZETI ALKOTÓ TÁBOR

Június 21-25., június 28- július 2., július 12- 16., július 26- 30.

Táborunk a megyénkre, illetve Debrecenre jellemző hagyományos kézműves mesterségek megismertetését tűzte ki célul, a Tímárház épületegyütteséhez tartozó látványműhelyekben népi iparművészek közreműködésével.

A gyermekek a délelőtti és délutáni szakmai programokon szűrrátétet készítenek, agyagoznak, batikolnak, gyöngyöt fűznek, bőröznek, gyertyát mártanak, szalmát fonnak, szőnek, illetve népi hangszereket, valamint gyermekjátékokat készítenek természetes anyagokból. Az elkészített tárgyakat a tábor végén hazavihetik.

 

LOVAGI TORNA TÁBOR

július 5- 9. és július 19- 23.

Táborunkba várunk minden a magyar történelem iránt érdeklődő gyermeket, aki szeretne megismerkedni a 14. században hazánkban használt fegyverekkel, páncélokkal, a vitézi kultúrával. Az öt nap alatt szakértők segítségével elsajátíthatják a távolható fegyverek: íj, számszeríj használatának alapjait.

Kipróbálhatják a dárdával és bárddal való célba dobást, jártasságot szerezhetnek a bottal, karddal, tőrrel való tusakodásban. Mindemellett viselettörténeti, heraldikai, had – és helytörténeti érdekességekkel is megismerkedhetnek, kipróbálják a láncing készítést, középkori táncokat, játékokat tanulnak. A tábor végén a résztvevők korhű öltözetben látványos lovagi torna bemutatón adnak számot tudásukról.