Tabaka nem jutalomjátékot, hanem skalpvadászatot tervez

Tabaka József
Tabaka József - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A debreceni salakmotoros sztárokat szeretne legyőzni a rendkívül erős és kiegyensúlyozott mezőnyben.

Ha a Grand Prix-kvalifikáció előző körében, az abensbergi selejtező mezőnyére azt mondtuk, hogy nagyon erős, akkor milyen jelzővel lehet illetni az elődöntő startlistáját? Elég megemlíteni, hogy a szombaton 19 órától, a goricani Milenium Stadionban megrendezendő viadalon a 16 starthoz álló vaspapucsos között megtalálható egy jelenlegi (Piotr Pawlicki), illetve öt egykori (Bjerre, Ljung, Kasprzak, Andersen, Vaculik) állandó résztvevője a Grand Prix-nak. S mivel csak a legjobb hét (és egy tartalék) jut a challenge-be, így öldöklő küzdelem várható a kvalifikációért. S nem szabad elfelejtenünk, hogy ebben az illusztris társaságban ott lesz a debreceni Tabaka József is!

Kicsi és gyors

– Ha választhattam volna, akkor inkább az olaszországi elődöntőben motorozom, de a sors úgy akarta, hogy Goricanban álljak starthoz. A horvátországi pályán legutóbb 2010-ben voltam, amikor a Grand Prix-n tartalék lehettem, azóta nem jártam ott. A goricani ovál egy viszonylag rövid, gyors pálya, s az értesüléseim szerint az utóbbi időkben a kanyarok dőlésén is változtattak, amivel még több lehetőség adódhat az előzésre. Erről személyesen is meggyőződhetek az edzésen, amit szeretnék nagyon jól kihasználni, s tökéletesen felkészülni az esti viadalra – fogalmazott a Debrecen Speedway SE salakszórója, aki kitért a riválisokra is.

Nem számolgat

– A jelenlegi és egykori GP-menőkön kívül számos feltörekvő fiatal is van a mezőnyben, nagyon erősnek tartom ezt az elődöntőt. Örülök, hogy ilyen ellenfelek ellen motorozhatok, hiszen tőlük lehet tanulni. A versenyt nem jutalomjátéknak fogom fel, sokkal inkább szeretnék bizonyítani. Skalpokat akarok gyűjteni, hogy újra felfigyeljenek rám Lengyelországban. Igazából a viadalon dől el, mire lehetek képes. Nem számolgatom, hogy hány pontot szerezhetek, akkor lennék elégedett, ha sikerülne egy-két sztárt legyőznöm! Rendkívül erős és kiegyensúlyozott a mezőny, nemhogy az első, de az utolsó hét versenyzőt is nehéz lenne megtippelni. Apró dolgokon múlnak majd a helyezések – zárta a beszélgetést Tabaka József.

HBN-BN


A versenyt szombaton 19 órától a Hajdú Online élőben közvetíti.


Startlista

1. Kenneth Bjerre (Dánia)
2. Krzysztof Buczkovski (Lengyelország)
3. Peter Ljung (Svédország)
4. Kim Nilsson (Svédország)
5. Andzejs Lebedevs (Lettország)
6. Krzysztof Kasprzak (Lengyelország)
7. Hans Andersen (Dánia)
8. Piotr Pawlicki (Lengyelország)
9. Tabaka József (Magyarország)
10. Timo Lahti (Finnország)
11. Jurica Pavlic (Horvátország)
12. Kai Huckenbeck (Németország)
13. Andrij Karpov (Ukrajna)
14. Václav Milík (Csehország)
15. Martin Vaculik (Szlovákia)
16. Sam Masters (Ausztrália)

Tartalékok:

17. Anders Thomsen (Dánia)
18. Daniel King (Nagy-Britannia)