Tabaka mégis Európa-bajnoki döntős!

Akt.:
Tabaka mégis Európa-bajnoki döntős!
Salakmotor – Bár a Challenge-ből nem kvalifikálta magát az egyéni Európa-bajnoki döntőbe, mégis a finálésorozat részese lesz Tabaka József, a Debrecen Speedway SE vaspapucsosa.

Amint arról a Napló is beszámolt, az európai szövetség illetékesei fenntartották a jogot arra, hogy négy versenyzőt ők jelöljenek ki az Európa bajnoki döntőre, ami négy viadalból áll. A sportvezetők felkérték Tabakát a részvételre, amit a debreceni versenyző örömmel elfogadott. – Egyeztettük az időpontokat, s rábólintottunk az ajánlatra. Konkrét célkitűzésünk nincs, minden versenyből a lehető legtöbbet akarjuk kihozni – nyilatkozta a Naplónak idősebb Tabaka József, aki fiával éppen Nagy-Britanniában tartózkodik, s az Edinburgh Monarchs következő viadalára készül.

Az egyéni Európa-bajnoki döntő augusztus 18-án a lengyelországi Rawiczban kezdődik, ezután szeptember 1-jén a lettországi Daugavpilsben, majd szeptember 15-én a szlovéniai Krskóban méri össze erejét a mezőny, majd szeptember 30-án, az ausztriai Mureckben zárul a sorozat.

HBN-BN