Sport

2017.03.22. 14:47

Rangos viadalon lépnek pástra a debreceni lányok

Debrecen - Újabb nemzetközi megmérettetés előtt állnak a Békessy Béla Vívó Klub versenyzői. Mihály Kata és Vértesi Lili a hétvégi párbajtőr Westend GP-n lépnek pástra.

Debrecen - Újabb nemzetközi megmérettetés előtt állnak a Békessy Béla Vívó Klub versenyzői. Mihály Kata és Vértesi Lili a hétvégi párbajtőr Westend GP-n lépnek pástra.

A Budapesti MOM parkban kerül megrendezésre az egyik legnagyobb létszámú párbajtőrverseny a Westend GP. Közel 500 vívó lép pástra a párbajtőr fegyvernem mindkét szakágában. A Westend Grand Prix a kiemelt versenyek közé tartozik, hiszen ilyen típusú megmérettetésből mindössze három van egy évben, ezért a világranglistára is másfélszeres szorzóval számít be.

A versenyen elindul az olimpiai bajnok Szász Emese, valamint ott lesz a magyar ranglista második helyén álló debreceni Mihály Kata is. Minden ország tizenkét sportolót nevezhet a versenyre, a rendező ország azonban húsz versenyzővel képviseltetheti magát, ezért esélyt kap a még kadet korosztályú Vértesi Lili is.

A versenyen Mihály Katának fontos a jó szereplés, ugyanis az idei Európa- illetve Világbajnokságokra a magyar ranglista első két helyezettje utazhat alanyi jogon. Serra Bendegúz a Békessy Béla Vívó Klub szakmai igazgatója is kiemelte, hogy tisztes helytállást vár versenyzőitől.

A hölgyek viadala március 25-én kezdődik a selejtezőkkel. A két debreceni sportoló is ekkor lép pástra. A csoportkört követően a legjobb 16 versenyző egyből a 64-es táblára kerül, a már kiemelt 16 vívó mellé, míg a többiek a maradék helyekért viaskodnak. A 64-es főtábla küzdelmeire március 26-án kerül sor. A versenyre a belépés díjtalan, így az érdeklődők a helyszínen is megtekinthetik az izgalmasnak ígérkező küzdelmet.

A versenyt következő oldalon lehet élőben követni.

- Békessy Béla Vívó Klub -


Nagy és rangos mezőny, 58 ország közel 500 vívója lép majd pástra péntektől vasárnapig a MOM Sportban sorra kerülő WestEnd férfi és női párbajtőr Grand Prix-versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!