Helyi közélet

2015.03.11. 14:54

Egy fillért se látnak?

Debrecen - A Quaestor ügyfelei nem akarják elhinni, hogy hiába állnak sorba a pénzükért.

Debrecen - A Quaestor ügyfelei nem akarják elhinni, hogy hiába állnak sorba a pénzükért.A Quaestor-kötvénnyel rendelkező kisbefektetők a sajtóból tudták meg, hogy a Befektető-védelmi Alap (ez az az intézmény, amelyik ezekben a napokban Buda-Cash-botrány károsult értékpapír-tulajdonosait 20 millió forint értékhatárig kártalanítja) biztosítása az úgynevezett kibocsátói kockázatra nem vonatkozik, ezért ők legfeljebb a felszámolási eljárás során juthatnak hozzá a pénzükhöz, vagy annak egy részéhez.

A Naplónak nyilatkozó ismert hazai bankár szerint a befektetők számára az egyetlen vigaszt az jelentheti, hogy ők valójában hitelt nyújtottak a Quaestor-leánynak, ezért a felszámolási eljárás során az állam után az előkelő második helyen állnak a követelésükre váró hitelezők sorában. Kérdés persze, hogy a cégcsoport vagyona mekkora kártérítésre nyújt fedezetet. Ettől függ ugyanis, hogy a Quaestor-fiókjai előtt második napja sorban álló elkeseredett emberek hozzájutnak-e valaha a félretett kis (vagy nem is olyan kis) pénzükhöz. A Napló munkatársa például találkozott olyan debreceni károsulttal, aki több tízmillió forintjára vár; egyelőre hiába.

HBN-PA


Budapest - Róna Péter közgazdász szerint a hatalomnak nem fontos, hogy a jegybanki működést felügyelje. Interjú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában