Törvényesen és jogszerűen zajlott le az önkormányzati választás

Törvényesen és jogszerűen zajlott le az idei önkormányzati választás – jelentette ki az Országos Választási Bizottság elnöke.

Bordás Vilmos elmondta, mindössze két kampánycsend-sértéssel kapcsolatos beadvány érkezett a testülethez, ebből is csak egyet hagytak helyben. Ebben a beadványozó a kurucinfo.hu-t panaszolta be, mivel az internetes portál honlapjára a Jobbik főpolgármester-jelöltjével kapcsolatos anyagot tett fel vasárnap.

Úgy látszik, a szombat éjféltől életbe lépő kampánycsend intézménye bevált – mondta az OVB-elnök. Hozzátette, a hivatalos végeredményt holnap délután 16 óráig állapítják meg a helyi választási bizottságok. Ezt követően két napig lehet fellebbezni a döntés ellen, majd további két nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy bíróságra vigyék az ügyet. Bordás Vilmos elmondta azt is, a végeredménnyel kapcsolatban bizonytalanság csak ott állhat fenn, ahol csekély a különbség a szavazatok megoszlásában.

Ebben az esetben a szavazatszámláló bizottság újra számlálja a szavazatokat, de csak abban az esetben, ha van esély arra, hogy megváltozzon a végső eredmény. A választás estéjén Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, illetve Pintér Sándor belügyminiszter is látogatást tett az Országos Választási Iroda Duna-palotában berendezett székhelyén és ők is mindent rendben valónak találtak a választás lebonyolítása kapcsán.

– Független Hírügynökség –