Török profizmus!?

Török profizmus!?

Több helyen és többször megjelent
már, hogy milyen irigylésre
méltóan professzionális
szemlélet uralkodik a török
labdarúgásban.

A helyieknek nem derogált annak idején, jó húsz évvel ezelőtt, külföldi szaktekintélyeket szerződtetni és azoktól megtanulni a sportág fortélyait. Az utóbbi évtizedekben tapasztalható rohamos fejlődés kulcsa persze ez esetben is a futballba invesztált rengeteg pénz, ám a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján végbe ment szemléletváltásnak is óriási szerepe volt abban, hogy mára nemzetközi kupát nyert csapata és világbajnoki bronzérmes válogatottja van Törökországnak.

Ezeknek megállapításoknak némileg ellent mond, ami a Loki Szlavija Szarajevo elleni meccsén történt: a török játékvezetői hármas egyszerűen lekéste a kezdést.

Mivel senki sem tudta, hogy egyáltalán megérkeznek-e a bírák, a csapatok Bartha Csaba  sportigazgató sípszavára kezdték el a mérkőzést, az egyik asszisztens Zoran Szpisljak, a piros-fehérek pályaedzője volt, míg a másik zászlós ember a bosnyákok edzői stábjából került ki.

Néhány perc elteltével megjött a három spori, ám a két partjelző között sétáló sípmester már a megjelenésével mosolyt csalt az arcokra: a fiatalembert egy komolyabb széllökés elröpítette volna, cingárságánál már csak az unottsága volt feltűnőbb. Aztán végre nekidurálta magát és pályára lépett, a Szlavija kanárisárga mezével megegyező színű felsőben…

T.N.

 

Címkék: , , , , ,