Tömeges kábítószerezés Debrecenben

Tömeges kábítószerezés Debrecenben
Négy fiatalt a Klinikára, kettőt a Kenézy-kórházba szállítottak a mentők szombat délelőtt egy debreceni szórakozóhelyről, miután feltehetően kábítószerfogyasztás miatti rosszullétre panaszkodtak; rövidesen a rendőrök is megjelentek a helyszínen.

– Szombat délelőtt állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy Debrecenben a Diószegi úton többen összegyűltek kábítószert fogyasztani. A rendőri intézkedések során több mint 40 fő előállítása történt meg – tájékoztatta a Haont Vezendi Jánosné, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Az őrnagy közlése szerint a bevitt személyekhez tartozó gépjárműveket is átvizsgálták és mind a gépjárművekben, mind az ellenőrzés helyén több fajta kábítószert foglaltak le.

A  rendőri intézkedések jelenleg is folynak. Részletesebb tájékoztatást hétfőn ad a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A mentők közlése alapján az általuk ellátott fiatalok eszméletüknél voltak, s megfigyelés céljából vitték őket az említett egészségügyi intézményekbe. Arra a kérdésre, hogy a betegek mit fogyasztottak, a mentőknél azt mondták: erre a vizsgálatok adhatnak majd választ.

Ratalics László


Összesen 43 ember állítottak elő a rendőrök arról a debreceni szórakozóhelyről, ahol szombaton többen rosszul lettek. A buli reggel 9 órakor még javában tartott, többeknél fehér port és tablettákat találtak. A rendőrök jelenleg is a helyszínen vannak, és tart a gyanúsítottak kihallgatása is – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre egy kábítószeres parti miatt érkezett bejelentés. A fiatalok a Diószegi út egyik telephelyén üzemelő zárkörű szórakozóhelyen gyűltek össze, ahová csak előzetes telefonos bejelentkezéssel tudtak bejutni. A bulit éjszaka kezdődött, délelőtt 9-kor még javában tartott.

A szórakozóhelyre érkező járőrök és nyomozók olyan fiatalokat találtak az épületben, akikről feltételezték, hogy kábítószert fogyasztottak. A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínről összesen 43 embert állítottak elő, két szórakozót pedig kórházba kellett szállíttatniuk.

A debreceni mentőszolgálat mentésvezetője a Független Hírügynökséget korábban arról tájékoztatta, hogy végül hatan kerültek kórházba rosszullét miatt.

A helyszínen és az előállítottak csomagjaiban kis tasakokban fehér port, illetve tablettákat találtak a rendőrök, és az eddig elvégzett kábítószer-gyorstesztek is pozitívak lettek. A helyszíni intézkedések jelenleg is tartanak, mivel a kábítószerkereső kutyák a szórakozóhely előtt parkoló kocsik többségénél jeleztek speed-et és amphetamin-származékokat. A rendőrség forrónyomos csoportja és ügyeletes vizsgálói folyamatosan hallgatják ki a gyanúsítottakat, emellett velük dolgoznak a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) emberei is.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban hétfőre ígér részletes tájékoztatást.

Független Hírügynökség