Tömeges ütközés, öt sérült a 35-ösön

Gyerekszállító iskolabusz egy helyközi járatú Volán busz, két mentőautó és egy személyautó ütközött össze a 35-ös főúton a Keleti főcsatorna hídjának közelében. Öt sérültet szállítottak kórházba.

A 35-ös főúton Pród és Hajdúböszörmény között történt reggel súlyos baleset. Egy iskolabusz ütközött egy előzésben lévő kocsival. Az ütközés miatt az iskolabusz az árokba csúszott. A buszon lévők közül három gyermek sérült, illetve az autó vezetője. A helyszínre két mentőautó érkezett.

Épp a betegeket látták el a mentőben, mikor hátulról beléjük hajtott egy menetrendszerinti autóbusz. Ebben az ütközésben egy baleseti helyszínelő, három mentős és a mentőben éppen ellátott két gyermek sérült meg ismét. A hajdúböszörményi, nyolc ember sérülésével járó közlekedési baleseten kívül egymás után több karambolhoz vagy árokba csúszott járműhöz hívták a rendőrséget csütörtökön Hajdú-Bihar megyében, ahol a reggeli órákban köd, és az utakra lefagyott hó nehezítette a közlekedést.

Debrecenben délig három karambol volt, két esetben csak a járművekben keletkezett anyagi kár, a harmadikban egy ember könnyebben sérült. A 35-ös főúton Debrecen és Jósa között öt kocsi ütközött össze, személyi sérülés ott nem történt.

Független Hírügynökség

A rendőrség közleménye

Öt személy sérült meg a 35-ös számú főúton. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint egy gyermek, egy balesethelyszínelő, két mentős, és egy személygépkocsi-vezető sérült meg abban a balesetben, mely nemrégen történt a 35-ös számú főúton.

Pród felől Hajdúböszörmény irányába közlekedett a 35-ös számú főúton egy iskolabusz, amikor az 53+800 km szelvénynél egy személygépkocsival ütközött.

Az ütközés következtében az iskolabusz az útárokba csúszott. A buszon lévők közül egy gyermek sérült, illetve a személygépkocsi vezetője. Megérkezett a helyszínre a Rendőrség, Mentő.

A mentőautó, ahogy megállt, beleütközött egy menetrendszerinti autóbusz. Ebben az ütközésben megsérült egy balesethelyszínelő, egy mentőápoló és a mentőautó vezetője. A 35-ös számú főút teljes szélességében le van zárva, a forgalmat terelik. A Rendőrség a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja.

Kelemen Éva r. hadnagy Hajdú-Mrfk Sajtószolgálat