Többszáz tő cannabist foglaltak le a rendőrök

Többszáz tő cannabist foglaltak le a rendőrök hétfőn Budapesten illetve Pest megyében. A nyomozók két helyet tartottak házkutatást, három férfit pedig őrizetbe vettek.

A nyomozók hétfőn – a Budapesti Rendőr-főkapitányság információi alapján – egy szentmártonkátai házban tartottak házkutatást, ahol összesen 451 tő különböző fejlettségű, kábítószernek minősülő növényt, vagyis cannabist találtak. Az épületben ekkor három férfi volt, őket elfogták.

Ezzel egyidőben a rendőrök házkutatás tartottak az egyik gyanúsított budapesti otthonában is, mint kiderült, ott is akad a növényből: a pincéből újabb 310 tő került elő. A férfi csömöri ingatlanában is jártak a nyomozók, ahol olyan tárgyakat foglaltak le, amelyek a termesztéshez szükségesek.

A három férfi ellen kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök mindannyiukat őriezbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat is – tájékoztatta a Független Hírügynökséget keddi közleményében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

– Független Hírügynökség –