Többletforrás útfelújításra Hajdúszoboszlón

Az Ádám, Hőgyes-Bocskai, Tokay, Tölgyfa és Törökdomb utcák építésére kiírt közbeszerzési eljárás eredményeképpen felmerült valamivel több mint 2,5 millió forint többletköltség elfogadásáról rendkívüli ülés keretében döntött a képviselő-testület – tájékoztatta portálunkat Kiss Béla, civil tudósítónk.

A Városfejlesztési és Kommunális Iroda 2007 évben készítette el a város átfogó infrastrukturális állapotfelmérését. Az utak állapotára vonatkozóan megállapította, hogy a meglévő burkolt úthálózatunk nagy része nem megfelelő szélességű és minőségű. A város egységes minőségű úthálózatának biztosítása érdekében már megkezdődtek az ütemezett útépítési, útfelújítási munkálatok.

Az Ádám, Hőgyes-Bocskai, Tokay, Tölgyfa és Törökdomb utcák építése, felújítása tárgyában nyílt kiírt közbeszerzési eljárás felhívásra 4 érvényes ajánlat érkezett. Mivel a közbeszerzési eljárás legelőnyösebb ajánlatának költségvetése meghaladja a jelenleg rendelkezésre álló összeget, további forrás vált szükségessé.

Az öt érintett utcából három utca pénzügyi fedezete önkormányzati és hazai forrású támogatásból tevődik össze, míg kettő (Tokay, Tölgyfa utcák) fedezete költségvetési forrásból biztosított.

A beruházás teljes költsége közel 80 millió forintba fog kerülni, melyből közel 21,59 millió forint támogatásból biztosított. A csak saját forrásból megvalósuló fejlesztésekhez 1,56 millió forint, míg a többi beruházás esetében 1,02 millió többletköltség merült fel a közbeszerzési eljárás eredményeképpen.

A plusz források elfogadásáról rendkívüli ülés keretében döntött a képviselő-testület, a fejlesztésekhez szükséges pénzügyi fedezetet a 2010. évi városi költségvetésében biztosítja.