Többet várt Európától

Többet várt Európától
Vadicska Zsolt szerint az európai foci a legmagasabb színvonalú, ezért meglepő az öreg kontinens válogatottjainak eddigi szereplése.

A dél-afrikai világbajnokság keddi játéknapján fény derült az első búcsúzók kilétére, a torna A csoportjában, nem kis meglepetésre, a négy évvel ezelőtti ezüstérmes franciák és a házigazda Dél-Afrika is befejezte a további küzdelmeket. Uruguay legyőzte Mexikót, ám mivel a dél-afrikaiak megverték Franciaországot, előbbi két együttes jutott a legjobb tizenhat közé.

A Napló vébészakértőjét, Vadicska Zsoltot is meglepte a gallok vesszőfutása. – Noha a selejtezőkből is botladozva jutottak tovább a kékek, ennyire gyenge szereplésre azért nem számítottam a Domenech-gárdától – kezdte értékelését a DVSC utánpótlásának technikai vezetője, az U12-esek edzője. – Úgy vélem, hogy a legutóbbi világbajnokság második helyezettjének illett volna továbbmennie ebből a csoportból. Jól látható, hogy óriási káosz uralkodik a francia válogatott háza táján, ennek nem is lehetett más a vége, mint a kiesés. Meglepő, ám nem igazságtalan a gallok búcsúja, nem éreztem rajtuk a megalkuvás nélküli küzdőszellemet. A házigazda búcsújára azért számítani lehetett, a sorozat előtt úgy gondoltam, hogy sem Dél-Afrika, sem Uruguay nem lesz képes bejutni a nyolcaddöntőbe, ehhez képest a dél-amerikaiak a kvartett élén végeztek… Ez nagy meglepetés számomra – ismerte el a Loki korábbi futballistája.

Európa csalódás

Vadicska előzetesen is az argentinokat és a brazilokat tartotta a legnagyobb favoritnak, no és persze személyes kedvencét, Mexikót. – Lehet, hogy furcsa, de én a két dél-amerikai gárda mellett Blancoékat is aranyesélyesnek ítélem meg. Úgy gondolom, lassan kirajzolódnak az erőviszonyok, túl nagy csodára nem számíthatunk a jövőben, már ami a végső győztes kilétét illeti. Az európai csapatoktól többet vártam, egyelőre nem nyújtják azt, amire valójában hivatottak. Európa labdarúgását tartom a legerősebbnek, ennek ellenére eddig a dél-amerikaiak domináltak a vébén. Kíváncsian várom, mit hoz a világbajnokság folytatása – zárta a beszélgetést Vadicska Zsolt.

HBN-TN