Több tucat márkás női táska volt a kilométereken át üldözött trükkös tolvajoknál Budapesten

Több tucat márkás női táskát találtak a rendőrök annál a két férfinál, akiket szombat délután fogtak a XI. kerületben, több tíz kilométeres autós üldözés után.

Az egyenruhások házkutatást tartottak náluk, ekkor bukkantak rá a holmira. A trükkös tolvajokat a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Társukat még keresik.

Trükkös tolvajokat üldöztek

Ahogy arról a Független Hírügynökség korábban már beszámolt, trükkös tolvajokat üldöztek a rendőrök több tíz kilométeren át szombat délután. Mint kiderült, a társaság egy lopott táska miatt kényszerült menekülni. A banda tagjai az M1 autópálya 28 kilométerszelvényében lévő benzinkút pihenőjében mentek oda egy ott parkoló román autóshoz, és míg egyikük elterelte a figyelmét, társa elloptaa kocsi hátsó részén hagyott női válltáskát, kétszázezer forint kárt okozva ezzel. Ezután a társaság elmenekült a helyszínről. A korábbi információk szerint négy embert üldöztek a rendőrök, az utolsó adatok szerint azonban egy háromfős társaságról van szó.

Az autópályán felfigyeltek a kocsijukra

A rendőrök már az autópályán felfigyeltek a kocsijukra, és a nyomukba eredtek. A menekülők a XI. kerületi Egér úton hajtottak le a sztrádáról, ekkor már több rendőrkapitányság járőrei is üldözték őket. Kettőjüket sikerült elfogni, miután a XI. kerületi Menyecske utcánál kiugrottak a járműből. Ők egy intézmény területére próbáltak bemenni, de nem jártak sikerrel. A többi rendőrautó közben próbálta utolérni a kocsit. A keresett autóra végül nem messze, a Cirmos utcában bukkantak rá egy őrzött parkolóban. Akkor már senki nem volt benne.

 

A gyanúsítottak megtagadták a vallomástételt

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi tájékoztatása szerint a gyanúsítottak megtagadták a vallomástételt, az ellopott készpénz egy része azonban megkerült. A nyomozók házkutatást is tartottak náluk, és több tucat, többségében márkás női táskát foglaltak le. A rendőrök ezért az gyanítják, hogy több hasonló bűncselekmény írható még a számlájukra. A két férfit őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat is.