Több tucat bejelentést tett a Fidesz a választások kapcsán

A Fidesz szerint a választási csalástól sem riadnak vissza a szocialisták, hogy szembemenjenek az emberek akaratával.

Németh Szilárd, a párt országgyűlési képviselőjelöltje pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: úgy tudja, a csepeli választókörzetben az MSZP és a Jobbik azzal lehetetlenítené el a helyi választási bizottság munkáját, hogy nem küldik el delegáltjaikat a szavazatszámláló bizottságba. A politikus emellett több olyan ügyről is tud, ahol az MSZP megtévesztéssel kampányol a Fidesz ellen. A párt minden esetben bejelentést tett.

Németh Szilárd elmondta: az országgyűlési választások első fordulójában az emberek egyértelműen és világosan kimondták, hogy szakítani akarnak az elmúlt nyolc év “szoci-mutyi-világával”. Hozzátette: a második fordulóban a tét az, hogy milyen mértékű lesz a nemzeti egység. Minél nagyobb, annál könnyebben és gyorsabban megy a kilábalás abból, amibe a szocialisták kormányozták az országot – fogalmazott a képviselő-jelölt.

A politikus szerint az MSZP már a választási csalástól sem riad vissza. Úgy véli: a szocialisták hazug és álságos módon a demokráciára hivatkoznak, közben pedig a szabad választás jogát akarják elvenni az emberektől. Példaként említette a csepeli választókörzetet, ahol a szocialista Podolák György már nem indul. Németh Szilárd úgy tudja: az MSZP és a Jobbik azzal lehetetlenítené el a második forduló eredményét, hogy nem küldi el vasárnap a szavazatszámláló bizottságba a delegáltjait. Ezt a helyi választási bizottságnak is elismerték a pártok, ezért várhatóan póttagokat hívnak be.

A fideszes képviselőjelölt a visszaélések között említette a kőbányai megtévesztő telefonhívásokat, amelyekben ismeretlenek azt állítják, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje már bejutott a parlamentbe. Óbudán azt terjesztik, hogy elmarad a második forduló, a XVIII. kerületben pedig közpénzen terjesztenek hazug kiadványokat – fogalmazott Németh Szilárd. Hozzátette: Szegeden a Fidesz nevében köszönőleveleket osztogatnak ismeretlenek azzal, hogy a jelölt már bejutott.

A Fidesz minden egyes ügyben bejelentést tett az érintett helyi választási irodánál, több esetben pedig már elmarasztaló ítélet is született. A párt arra kéri az embereket, hogy ne üljenek fel a hazugságoknak és menjenek el szavazni vasárnap.

A politikus kérdésre válaszolva beszélt a Főkert és a Fővárosi Vízművek volt vezetőinek legutóbbi nyilatkozatáról is. Véleménye szerint ezek az ügyek még mindig csak a jéghegy csúcsát jelentik, és egyértelműen oda vezethetők vissza, hogy a fővárost vezető MSZP – SZDSZ koalíció kivette a Fővárosi Közgyűlés felügyelete alól a közműcégeket. Korábban az Index számolt be arról, hogy két újabb fővárosi közműcég volt vezetője mondta azt, hogy politikai nyomás nehezedett rájuk. Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek volt vezetője és Kocsis László, a Főkert egykori vezérigazgatója is azt nyilatkozta, hogy sikereik ellenére azért kellett távozniuk, mert nemet mondtak bizonyos vezetőknek. Ezek elsősorban ügyvédi irodák és kommunikációs cégek foglalkoztatásával kapcsolatos kérések voltak.

– Független Hírügynökség –