Több tízmilliót vittek el egy pénzszállító cég telephelyéről

Több tízmillió forintot vitt el valaki egy pénzszállító cég budapesti telephelyéről.

A Független Hírügynökség információi szerint a XIII. kerületben lévő telephelyről 60 millió forintot vittek el februárban. A rendőrség megerősítette, hogy csalás miatt nyomoznak egy budapesti pénzforgalmi tevékenységet folytató cégnél történt csalás miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az üggyel kapcsolatban arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy az eddigi adatok szerint még február 5-én, este ment be valaki a budapesti telephelyre, ahol az értékraktárban jogtalanul felvett több millió forintot. A pénzt a nála lévő hátizsákba rakta, majd elment. Az ügyben csalás miatt indult eljárás, a rendőrség nagy erőkkel keresi az ismeretlen csalót.

Pénzszállító cégeket az elmúlt időszakban több alkalommal is megpróbáltak megkárosítani, általában az ott dolgozók. Februárban például önként adta fel magát egy sofőr, aki 2009 decemberében az I. kerületi Pauler utcában társával négy értékszállító zsákot vitt el, több mint 100 millió forinttal. Január közepén Thaiföldről hozták haza azt a férfit, aki a gyanú szerint félmilliárd forintot cserélt téglákra egy miskolci pénzszállító cég telephelyén. Januárban egy másik pénzkísérőt hoztak haza, őt korábban a német-svájci határon fogták el. Ő december 16-án 123 millió forint értékben vitt el forintot és valutát egy pénzszállító autóból a II. kerületben, amíg kollégái a bevételért mentek be egy patikába.