Több százan öltönyben Debrecenben

Kiöltöztek
Kiöltöztek
Városunk sem maradhatott ki abból a világszintű kezdeményezésből, melyet Nemzetközi Öltözz ki napra kereszteltek.

A népszerű Így jártam anyátokkal (How I meet your mother) sorozat Barney Stinsonja számára ugyanis elengedhetetlen az öltöny és a nyakkendő viselete- főleg a csajozáshoz- Világszerte október 13-át jelölték ki arra, hogy ekkor az is, aki nem szokott, öltönybe és kosztümbe bújva járjon-keljen.
Debrecenben az üzleti szakmenedzser szakot végző Ádám Tamás kezdte szervezni a Facebook közösségi oldalon a helyi programot- csak hogy ne maradjunk le több, a kezdeményezéshez már csatlakozott magyar nagyvárostól. Eleinte 50-100 főre számított- a szerda este hét órai találkán azonban hozzávetőleg kétszázan is megjelentek a , majd egy debreceni szórakozóhelyen ünnepeltek együtt barátokkal és ismeretlenekkel.
 
Hölgyek is megjelentek az öltönyösök között
 
Ádám Tamás egyébként abszolut nem hord öltönyt a hétköznapokban- és a legtöbb megjelent is így nyilatkozott mindennapi viseletét illetően. Eleinte félő volt, hogy fiú buli lesz, ám a hölgyek az elvárt 10-20 perces késési szabályt betartva lassacskán megérkeztek.
 
A fiúk bíztak benne, hogy az öltöny-nyakkendő meghozza majd a várva várt sikert a csajozásban, de azért több ötletet is loptak Barneytól. Az “Ismered a haveromat?”– kérdés többször is elhangzott – természetesen a mellette álló barát nevével – és a szervező kérésére mindenki pacsizhatott (High five) a mellette állóval. Akadt, aki megosztotta portálunkkal azt is, hogy kedvenc tesó-kódex törvénye a 69-es, vagyis a “Szerinted?”
 
Volt, aki alulöltözött – Barney szerint legalábbis biztosan- hiszen a sportcipő vagy a farmer nem illik bele az általa képviselt stílusba. Ennek ellenére nagy reményekkel indultak neki az estének a résztvevők az egyik belvárosi szórakozóhelyre.