Több rendőr az autópályákon a nyári szezonban

A forgalom növekedése várható az autópályákon és a határátkelőknél a nyári időszakban, ezért a rendőrség a szezonban fokozottan ellenőrzi ezeket az útszakaszokat.

A forgalom különösen a hétvégi időszakban lehet nagyobb, főleg az M7-es autópályán, az M1-es és M7-es autópályák közös szakaszán, valamint az M0-ás autóúton.

Az Országos Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint a forgalomnövekedés jellemzően a hétvégét megelőző utolsó munkanapokon, a délutáni órákban a fővárosból kifelé haladó oldalon, az utolsó pihenő vagy munkaszüneti napon pedig a főváros felé vezető sávokon alakul ki. Gyakoriak ilyenkor a torlódások, forgalmi dugók.

A forgalom tetőpontja július utolsó hetétől várható

Minden határszakaszon már a nyár kezdetétől emelkedik a vendégmunkások és turisták száma, azonban a határátkelőhelyekre érkező forgalom tetőpontja július utolsó hetétől várható, a Forma 1 Magyar Nagydíj miatt.

Ezekben az időszakokban több rendőr lesz az érintett útvonalakon. A forgalomellenőrzések alkalmával az autópálya alosztályokon rendszeresített valamennyi sebességmérő berendezést működtetik majd. Kiemelt figyelmet fordítanak ezen felül a forgalomtorlódások esetén a leállósávban szabálytalanul közlekedők kiszűrésére. Figyelik a parkolók, pihenők rendjét is. Amikor a rendőrök torlódást észlelnek, a lehető legrövidebb idő alatt megszüntetik – ígéri a rendőrség. Szintén gyors intézkedést ígérnek a balesetek helyszínein.

– Független Hírügynökség –