Több mint 500 riasztást kaptak ma a tűzoltók országszerte

Összesen 516 bejelentés érkezett a tűzoltókhoz kedden napközben a vihar miatt.

A legtöbb feladatuk még mindig Bács-Kiskun megyében, Szabolcsban, Borsodban illetve Tolna megyében van. Elsősorban vizet szivattyúzni, illetve kidőlt fák és leszakadt ágak miatt hívják őket.

Országszerte 516 riasztás érkezett a tűzoltókhoz a vihar miatt kedden. A legtöbb dolguk
Bács-Kiskun megyében, Szabolcsban, Borsodban illetve Tolna megyében van, elsősorban a hétfői viharkárok miatt. Az esetek felében – 264-szer – azért kellett vonulniuk, hogy vizet szivattyúzzanak, de csaknem ugyanennyi dolguk volt kidőlt fák és leszakadt ágak miatt is, összesen 214 helyen. Emellett 27-szer épületkárokhoz, megrongálódott tetőkhöz is menniük kellett – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedd este.

Vizet szivattyúzni hívták a tűzoltókat

A vihar miatt hétfőn rengeteg dolga volt a tűzoltóknak a Bács-Kiskun megyei Baján és Tolna megye több településén is. Baján elsősorban vizet szivattyúzni hívták a tűzoltókat. A Tolna megyei Bátaszéken pedig korábban még tartani lehetett attól, hogy a két közeli patak elönti a települést. A sportcsarnokban ki is alakítottak 300 embernek elegendő helyet, de erre végül nem volt szükség, és egyelőre úgy tűnik, nem is lesz.

– Független Hírügynökség –