Szürke-barátok találkozója a Hortobágyon

Színes gasztronómiai világ alapja is egyben…
Színes gasztronómiai világ alapja is egyben… - © Fotó: Derencsényi István
Hortobágy – Szabadtéri rendezvény a puszta közepén nem maradhat főzőverseny nélkül.

Az idei év sem telhet úgy el, hogy ne tartanának legalább egy napot a szürke marhák jegyében. Október első hétvégéjén az állatok és a puszta szerelmesei kilátogathatnak a IV. Magyar Szürke-barátok Találkozójára, amelyet a hortobágyi vásártéren tartanak október 6-án, szombaton.

Táncos kikapcsolódás

Szabadtéri rendezvény a puszta közepén nem maradhat főzőverseny nélkül, így negyedszer is a szürkemarha-főző versennyel kezdődik a színes programkínálattal előrukkoló esemény.

Kitűnő családi napnak ígérkezik, számtalan népi játék várja majd az érdeklődő gyerekeket: céllövöldék, gólyalábasok és teknőhorgászat. A Hortobágy jelképének számító Kilenclyukú híd tövében a kíváncsiskodók közösen töltenek el egy napot, ahol a látogatók betekinthetnek egymás gasztronómiájába, megmutathatják hagyományaikat, emellett természetesen élvezhetik a pusztai friss levegőt.

A találkozón számos fellépő szórakoztatja a kikapcsolódni vágyókat, többek között színpadra lép a helyiek által jól ismert Hajdu Steve, emellett a Gajdos Zenekar fogja muzsikájával táncra perdíteni a népet.

HBN